KUORMALAVOJEN PALAUTUS

KUORMALAVOJEN Palautus, UUSIOKÄYTTÖ JA KIERRÄTYS SUOMEN ALUEELLA

Tarjoamme kuormalavojen palautus, -uusiokäyttö ja kierrätyspalveluita. 

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

KUORMALAVAT KIERTOTALOUDESSA

Ympäristöasiat varmasti kiinnostavat jokaista yritystä. Samoin se, millaisia kustannuksia ympäristönsuojelu aiheuttaa. Voisiko kuitenkin olla niin, että suojelu aiheuttaisikin yritykselle säästöjä? Tässä hieman tietoa asiasta puupakkausjätteen osalta.

Kuormalava on puusta valmistettu puinen kuljetusalusta, jolla tavaraa/tuotteita siirrellään tai varastoidaan. Kuormalavan tekemiseenm tarvittavan puutavaran on oltava hyvälaatuista, jotta se täyttäisi lavalle asetetut vaatimukset.

Tukkipuun tarve kuormalavan valmistamisessa on 2,2 kertaa lavan tilavuus. Näin puusta valmistettujen kuormalavojen ympäristövaikutus metsiin ei ole ihan vähäinen. Tästä syystä olisi ympäristöystävällistä käyttää kuormalavaa nmahdollisimman pitkään.

Kuormalava ja ympäristö
Kuormalavoista on tehty useita tutkimuksia. Tutkimuksissa painottuu usein tilaajan näkökulma. Sen sijaan niissä jää usein huomiotta kuormalavan kokonaisvaikutus ympäristöön ja lavoja käyttävään teollisuuteen.

Yhden kuormalavan valmistukseen tarvitaan tukkipuuta siis 2,2 kertaa lavan tilavuus. 1 000 000 kuormalavan valmistukseen sitä kuluu 83 000 kuutiota, mikä tarkoittaa kaiken kaikkiaan 540 rekallista puuta!

Kuormalava voidaan uusiokäyttää useita kertoja. Se siis säästää metsää 2,2 kertaa painonsa joka kerta, kun se käytetään uudelleen. Uudelleenkäyttöjen kerrat vaihtelevat suuresti. Parhaimmillaan päästään jopa yli 300 kertaan. Näin yksi kuormalava säästää metsää noin 30 kuutiota.

Sen lisäksi, että metsää säästyy, syntyy säästöä myös metsäkoneen työstä, kuljetuksesta, sahalla puutavaran käsittelystä ja kuormalavan rakentamisesta. Uudelleenkäyttöön palautettu kuormalava on lisäksi poissa maksuja aiheuttavasta puupakkausjätteestä.

Kuormalavan uudelleenkäytöstä syntyvät ongelmat ovat lähinnä logistisia kuten:- vaihteleva kunto
- erilaiset tarrat ja muovit
- rikkonaiset lavat
- vääräntyyppiset kuormalavat
- lavoja on väärään aikaan väärässä paikassa
- kuljetuksen aiheuttamat haasteet

Ongelmiin on kuitenkin olemassa ratkaisu. Ota yhteyttä ja katsotaan, mikä ratkaisu olisi juuri teidän yrityksessänne toimivin!

YHTEYDENOTTO >>

KUORMALAVOJEN PALAUTUS / KIERRÄTYS  

Ammattitaitoinen kuormalavojen palautus / kierrätys Suomen alueella.

YHTEYDENOTTO >>